

26th Annual CDPH Disease Control Conference Agenda September 10th, 2024

8:00-8:45 (45 min) Registration

8:45-9:00 (15 min) Welcome

- Stephanie Black, MD, MSc, Interim Chief Medical Officer and Deputy Commissioner, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health
- Olusimbo Ige, MD, MPH, MS, Commissioner of Health, Chicago Department of Public Health

9:00-9:15 (15 min) Supporting our Newest Chicagoans: Public Health Response to a Humanitarian Crisis

• Michelle Funk, DVM, MPH, Medical Director, Healthcare and Community Congregate Settings, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

9:15-9:40 (25 min) New Arrivals to New York City: Health Needs and a Public Health Response

• Rishi Sood, MPH, Executive Director, Health Care Access & Policy, Bureau of Equitable Health Systems, NYC Department of Health & Mental Hygiene

9:40-10:05 (25 min) Healthcare for New Arrivals

- Claudia Burchinal, MBA, Director of Ambulatory System Operations and Business Development, Cook County Health
- Christina Urbina, MBA, Service Line Business Director, Cook County Health
- Daniel Vittum, MD, Interim Lead Physician New Arrivals Clinic, Cook County Health

10:05-10:20 (15 min) Break

10:20-10:30 (10 min) Measles Outbreak Associated with a Shelter in Chicago

• Stephanie Gretsch, MPH, Epidemiologist IV, Vaccine Preventable Disease Surveillance, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

10:30-10:45 (15 min) Vaccination Response to Chicago Shelter Measles Outbreak

• Alexander Sloboda, MD, MPH, Medical Director, Vaccine Preventable Disease Operations, Health Protection Bureau, Chicago Department of Public Health

10:45-10:55 (10 min) Clinical Outcomes of Measles Infection: Chicago, March – April 2024

• Shelby Daniel-Wayman, MPH, Epidemiologist II, Vaccine Preventable Disease Surveillance, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

10:55-11:05 (10 min) Breakthrough Measles Infections: Chicago, March – April 2024

• Taylor Guidry, MSPH, Epidemiologist III, Vaccine Preventable Disease Surveillance, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

11:05-12:05 (60 min) New Arrivals/Measles Panel Discussion

• Facilitated by Michelle Funk and Jose Perez, Chicago Department of Public Health



12:05-1:20 (75 min) Lunch (on your own)

1:20-1:40 (20 min) Investigation of Overdoses Involving Medetomidine Mixed with Opioids in Chicago – May 2024

• Amy Nham, PharmD, MPH, BCPS, Lieutenant Commander, U.S. Public Health Service, Epidemic Intelligence Service Officer, Centers for Disease Control and Prevention, Assigned to Chicago Department of Public Health

1:40-1:55 (15 min) Telemedicine Helpline to Improve Access to Medications for Opioid Use Disorder

• Kim Gressick, MD, MPH, Epidemic Intelligence Service Officer, Centers for Disease Control and Prevention, Assigned to Chicago Department of Public Health

1:55-2:20 (20 min) Chicago Department of Public Health's Strategy for the Prevention and Containment of Candida auris

• Christy Zelinski, MPH, Project Manager, Healthcare and Community Congregate Settings, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

2:10-2:35 (15 min) Increase in Invasive Meningococcal Disease in Chicago, 2023-2024

• Janna Kerins, VMD, MPH, Medical Director, Communicable Disease, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

2:35-2:50 (15 min) Break

2:50-3:10 (20 min) Highly Pathogenic Avian Influenza

• Matthew Leslie, DVM, PhD, Laboratory Data Epidemiologist, Office of Disease Control, Division of Infectious Disease, Illinois Department of Public Health

3:10-3:30 (20 min) Common Purpose: Enhancing Public Health Surveillance for a Safe DNC

• Peter Ruestow, PhD, Director of Epidemiology, Disease Control Bureau, Chicago Department of Public Health

3:30-3:45 (15 min) Closing Remarks / Evaluations / Adjourn

• Disease Control Bureau Leadership